Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ



ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


  Ως  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στους 7 συλληφθέντες κατά την απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής, 28 Δεκέμβρη 2014, στον κλάδο του βιβλίου. Παράλληλα καταγγέλλουμε την εργοδοσία και την ελληνική αστυνομία για την επίθεσή τους σε απεργούς και αλληλέγγυους διαδηλωτές.

  Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα με τροπολογία που πέρασε λίγες ημέρες πριν, ορίστηκε να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα για 3η συνεχόμενη Κυριακή, για 8η Κυριακή μέσα στο ίδιο έτος. Στο πλαίσιο του επίμονου και δίκαιου αγώνα που διεξάγεται ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής προχώρησε στην κήρυξη απεργίας στον κλάδο του βιβλίου. 
  Στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο «Ιανός», που γινόταν στο πλαίσιο της απεργίας αυτής και παράλληλα με μια αντίστοιχη κινητοποίηση έξω από το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου», πλήθος αστυνομικών δυνάμεων επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους και προχώρησε σε 4 συλλήψεις. Είχε προηγηθεί σχετική μήνυση της εργοδοσίας του «Ιανού».
  Το όργιο καταστολής συνεχίστηκε κι έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, όπου κρατούνταν οι συλληφθέντες και ενώ μέλη του ΣΥΒΧΑ υπέβαλαν μήνυση κατά της εργοδοσίας του «Ιανού». Διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν βίαια στους συγκεντρωμένους που πραγματοποιούσαν εκεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προχωρώντας σε 3 ακόμα συλλήψεις. Στους συλληφθέντες αυτούς φόρτωσαν ένα σωρό ανυπόστατες κατηγορίες, αφού πρώτα τους ξυλοκόπησαν άγρια τόσο έξω από το Α.Τ. όσο και μέσα σε αυτό πριν τους μεταφέρουν κρυφά στη  ΓΑΔΑ.

  Αντιστεκόμαστε στην κατατρομοκράτηση, την καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.
  Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης εις βάρος των συλληφθέντων της απεργίας της Κυριακής 28/12.
   Ενισχύουμε με όλες τις δυνάμεις μας τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι.

Για το ΔΣ

       Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γ. Γραμματέας


Χριστόφ. Παπαϊωάννου                                                     Γιώργος Τόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.